Рециклиране
Отказа ли турбото ви? Турбо Техникс РЦ предлага конкурентна турбокомпресорна сервизна услуга, започваща от 250.00 лв. без ДДС за всеки турбокомпресор. Искате повече мощ? При извършване на ремонта, нашите клиенти често искат да повишат мощността на турбокомпресора. Това е идеална възможност, при положение че турбото вече е повредено и се нуждае от връщане към „нов живот“. С опитът, който имаме работим бързо, лесно, качествено! Повишаване на мощността (Upgrade) на турбокомпресори може да бъде осъществено на цена от само 360.00 лв. без ДДС и тъй като сме опитни, можете да сте сигурни, че не само ще върнем живота на повредения турбокомпресор, но ще го направим и по-добър!
Какво включва тази цена?
След като вашият турбокомпресор бъде демонтиран от вашия автомобил (вашият местен гараж може да ви помогне с това), ние можем да организираме куриерска доставка на турбото от ваше име, в случай че не искате да го направите сами.
  • При получаването на турбокомпресора Ви, техниците ще го разглобят и ще направят пълна инспекция. След това ще ви предоставим безплатен анализ на проблемите и ще Ви информираме за разходите за ремонт.
  • Ако сте доволни от предложената цена, ние ще продължим с ремонта.
  • Ако сте решили да не извършвате ремонта, ще уредим връщането на турбото (плащате само таксата за връщане) или ако сте местни, можете да ги получите лично. КАКВО Е ВРЕМЕТО ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА РЕМОНТ? Времето за извършване на ремонт е до 48 часа. Това варира в зависимост от сезона и заетостта в работилницата. МОГА ЛИ ДА ПРЕДАМ/ВЗЕМА ТУРБОКОМПРЕСОРА ЛИЧНО? Да, разбира се, че можете. Ако сте в гр. Перник или в околността, вие сте повече от добре дошли да дойдете лично в нашия сервиз. След извършване на услугата ние ще се свържем с Вас, за да Ви информираме, че имаме готовност да Ви предадем турбокомпресора. Моля, разгледайте раздел контакти за упътвания и адрес. Разпечатайте това удобно придружително писмо и го прикрепете в кутията преди изпращане. Колкото повече информация имаме, толкова по-добре.
Времето за извършване на ремонт е от 24 до 48 часа. Това варира в зависимост от сезона и колко сме заети в работилницата.
Продажба на нови турбокомпресори
В случай, че желаете да замените стария си турбокомпресор с нов, ние можем да предоставим нов, оригинален турбокомпресор за всички превозни средства и приложения. Ако това е което търсите, позвънете ни и можем да Ви предоставим най-добрата цена за тази услуга. Уверете се, че имате или номера на вашата част, или номера на шасито на колата, за да можем да Ви намерим правилното резервно турбо. Предлагаме турбокомпресори на всички големи производители – GARRETT, Borg Warner (KKK), MITSUBISHI, IHI и др. В нашия сервиз имаме специална политика относно връщането на старите турбокомпресори. В случай че желаете да върнете стария турбокомпресор, ще направим допълнителна отстъпка при покупка на нов. Ако търсите турбокомпресор VNT, трябва да настоявате за оригинално турбо или за качествено рециклиране. Сложността на турбокомпресора Garrett VNT ™ означава, че всеки лош опит за поправка може да доведе до потенциално сериозни проблеми. За да защити интересите на клиентите, Garrett ще предостави само нови заместители за VNT ™ технологията. КАКВО СЕ СЛУЧВА, КОГАТО ЗДРАВ ТУРБОКОМПРЕСОР Е ИЗПРАТЕН ЗА РЕМОНТ: Много често пристигат здрави турбокомпресори за ремонт, поради тази причина ние от Турбо Техникс РЦ се свързваме с Вас и Ви насочваме къде би могъл да е проблемът (шум от турбокомпресора, загуба на масло или др. причина) и ако е така заплащате само профилактика на турбо компресора. Турбокомпресорът е детектор на проблеми в мотора. От различни повреди в турбото, могат да се установят конкретни причини за повредата, причинени от неправилната работа на двигателя.
Преработка на перката
Намаляването на турбинната перка е процес на обработка, който позволява на турбокомпресора да увеличи мощността чрез намаляване на обратното налягане. Този процес премахва някои материали от перката на турбинното колело, което обикновено води до намаляване времето на реакция на турбокомпресора. Ако не сте сигурни как обратното налягане оказва влияние на турбокомпресор, представете си да тичате с една запушена ноздра!
Монтиране на по-голяма перка
Поставянето на по-голяма перка, позволява на турбокомпресора да подава повече въздух, което води до по-голям въздушен поток (повече въздушен поток означава повече мощност). Обработката на корпуса на турбината позволява монтирането на по-голяма компресорна перка - съществена част от хибридния процес! Отворът на корпуса се разширява, за да побере новата, по-голяма перка и профилът и се преоформя. Всичко това се прави, като същевременно се поддържа прецизна дистанция между перката и корпуса, за да се оптимизира ефективността на турбокомпресора.
Почистване и полиране на корпуса на турбината
Почистването и полирането на корпуса на турбината спомага за осигуряване на максимален газов поток. Тази процедура, наглед е много елементарна, но дава голяма производителност.
Монтиране на подобрено задвижващо устройство
Монтирането на подобрен задвижващ механизъм дава възможност за по-голямо натоварване. Задвижващото устройство подава команди към изпускателния клапан. По-силният / усъвършенстван задвижващ механизъм означава, че турбокомпресорът ще работи на по-високи обороти, преди да се отвори изпускателния клапан.
360-градусов лагер
Монтирането на 360-градусов лагер увеличава надеждността на вашия турбокомпресор и позволява по-безопасен начин на движение при високо налягане. Аксиалният лагер е подложен на силно натоварване при работа на турбокомпресора. По-голямата повърхност на 360-опорен лагер (за разлика от традиционния 270-градусов) е по-добре оборудван за справяне с тези осови натоварвания. Препоръчва се 360-градусов лагер, ако имате намерение да работите с повече от един бар (14,7 psi). Повишаването на високия тласък на стандартен аксиален лагер може да доведе до преждевременна турбо повреда и съответно до голяма сметка!
Ограничители
Ограничителите се използват в състезателните коли, за да "покриват" въздушния поток и следователно, мощността, която един автомобил може да произведе. В Турбо Техникс РЦ можем да настроим турбото, за да може да му се постави ограничител. Предлагаме ограничители във всички стандартни размери, ако е необходимо.
Настройка на изпускателния клапан
Изпускателният клапан оптимизира потока на отработените газове през изпускателната кутия на турбокомпресора и помага да се намали или напълно предотврати налягането.
турбо